Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina cu mixerul, cu paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se mixează până când se formează o compoziție omogenă. Ouăle se încorporează pe rând, se bate fiecare ou circa jumătate de minut.
Făina se amestecă cu praful de copt, se cerne, apoi se încorporează în compoziție, folosind mixerul, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma de copt (unsă și tapetată cu făină în prealabil, Ø 28 cm) și se nivelează. Se introduce blatul la cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul se desprinde din forma de copt, se răstoarnă pe un blat de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.
Pentru stratul de acoperire, se curăță fructele, se taie în jumătăți sau felii, se pudrează cu zahăr, și se distribuie peste blat.
Se prepară Tort Gelee-ul, conform indicațiilor de plic, folosind zahăr și apă sau suc de fructe. Jeleul se toarnă peste fructe și se lasă să se întărească.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort