Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor.
Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă și tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C
Pentru umplutură se amestecă bine iaurtul cu zahărul pudră, musli, sucul și mărul (decojit și ras în prealabil). Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi se amestecă uşor. Peste tortul răcit se aşază umplutura şi se întinde uniform. Se dă la rece timp de 2 ore.
Se desprinde uşor inelul detaşabil. Se prepară frișca confrom instrucțiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa şi pe marginea tortului.
Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Se feliază mărul, se păstrează câteva felii, se stropesc cu suc de lămâie, apoi se ornează. Tortul se păstrează la rece până la servire.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort