Se unge baza formei de copt și se preîncălzește cuptorul.
Făina, migdalele și praful de copt se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Aluatul se distribuie uniform în forma de copt și se nivelează prin apăsare folosind dosul unei linguri. Se introduce în cuptor și se coace.
Se îndepărtează marginea formei de copt. Se desprinde baza, însă nu se îndepărtează. Se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Pentru crema de căpșuni se spală căpșunile, se curăță și se taie în sferturi sau în jumătăți. Blatul se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu un inel de tort.
Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Căpșunile, zahărul și zeama de lămâie se pasează. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai întâi se amestecă cca 3 linguri de căpșuni pasate în gelatina dizolvată folosind un tel, apoi gelatina se încorporează în masa de căpșuni pasate. Crema de căpșuni astfel obținută se toarnă peste crema de iaurt și, cu ajutorul unei furculițe, se execută mișcări în masa de cremă în așa fel încât să se obțină un aspect marmorat. Tortul se păstrează minim 3 ore la frigider, cel mai bine peste noapte.
Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Iaurtul, zahărul, coaja rasă de lămâie Finesse și zeama de lămâie se amestecă laolaltă într-un vas de mixare. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai întâi se amestecă cca 3 linguri de cremă de iaurt în gelatina dizolvată folosind un tel. Apoi, gelatina se încorporează în restul de cremă de iaurt. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Când crema începe să gelifice, se încorporează frișca. Crema astfel obținută se întinde peste blat.
Inelul de tort se desprinde cu grijă și se îndepărtează. Smântâna pentru frișcă împreună cu întăritorul de frișcă și zahărul vanilinat se bat spumă tare. Cu frișca astfel obținută se acoperă decorativ tortul. Se ornează cu frunze de mentă sau de roiniță. Până la servire se păstrează la rece.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort