Pentru prepararea aluatului se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, glazura de ciocolată și marțipanul. Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în compoziție. Compoziția astfel preparată se toarnă în forma de copt unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit.
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul copt se lasă să se răcească pe un grătar și apoi se taie pe orizontală în două părți.
Pentru prepararea cremei se bate spumă frișca, se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi se încorporează în frișcă. Jumătate din frișcă se amestecă cu marțipanul ras, iar cealaltă jumătate se amestecă cu glazura de ciocolată. Se așează jumătatea de jos a blatului în forma de tort, apoi peste ea se întinde crema cu marțipan, iar în continuare peste crema cu marțipan se întinde ușor crema de frișcă cu glazura de ciocolată. Se acoperă cu jumătatea de sus a blatului și se păstrează circa 1 oră în frigider pentru întărirea cremei.
Pentru decor se unge tortul cu gem, se prepară glazura conform indicațiilor de pe plic și se acoperă tot tortul cu glazură. Până la servire se păstrează în frigider.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri