Se amestecă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se formează o cremă. Se adaugă amestecând uleiul şi apa. Făina se amestecă cu cacaoa şi praful de copt, se presară peste cremă şi se amestecă uşor. Aluatul astfel pregătit se toarnă într-o formă cu inel detaşabil (Ø 26 cm), unsă şi presărată cu făină şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se bate smântâna, se adaugă zahărul pudră, cacaua şi se omogenizează bine. Se lasă 20 minute în frigider. Tortul răcit se taie în 3 părţi, se însiropează şi se umple cu ¾ din cremă. Se unge suprafaţa şi marginea cu restul de cremă şi se lasă la frigider timp de o oră.
Se prepară frişca conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ornează tortul cu frișcă şi fulgi de ciocolată.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri