Pentru umplutură, se curăță merele de coajă și se taie în felii. Forma de copt se unge cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul, cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt, în două reprize.
Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în forma de copt. Se distribuie feliile de mere în două straturi, apoi se acoperă cu restul de compoziție de aluat. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 65 Minute
Se desprinde și se îndepărtează marginea detașabilă a formei de copt. Prăjitura se apricotează cât este caldă. Pentru aceasta, gemul de caise se strecoară printr-o sită și se dă în fiert împreună cu apa. Imediat prăjitura se unge (se apricotează) folosind o pensulă, apoi se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Zahărul pudră se cerne și se amestecă cu esența de rom sau cu zeama de lămâie și cu atâta apă cât este nevoie ca să se obțină o consistență vâscoasă. Se întinde glazura peste prăjitură.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort