Se unge baza formei de copt cu grăsime și se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor – până la lingura de făină pentru marginea aluatului - apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.
Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt.
În restul de aluat se încorporează prin frământare 1 lingură de făină.
Apoi, aluatul se rulează (pentru a-i da forma unui rulou), se așază pe circumferința formei de copt și se presează pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm. Forma de copt se introduce în cuptor și se pre-coace.
Durată de coacere: 15 Minute
Între timp, pentru garnitură se topește untul sau margarina într-o oală mică. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, se îndepărtează casa semințelor și se răzuiesc. Merele rase se amestecă cu 75 g de zahăr și scorțișoară, apoi se distribuie uniform peste blatul pre-copt.
Alunele cu restul ingredientelor se amestecă cu grăsimea topită, iar masa obținută se toarnă peste mere.
Prăjitura se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea. Setarea cuptorului: a se vedea mai sus.
Durată de coacere: 35 Minute
Se îndepărtează marginea laterală a formei de copt, apoi prăjitura se desprinde ușor de baza acesteia.
Se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească, fără a o ridica de pe baza formei de copt.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort