Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în felii.
Marțipanul se taie cubulețe.
Untul, mierea, zahărul și coaja rasă de lămâie Finesse se topesc la foc mediu într-o tigaie. Se adaugă cubulețele de marțipan și se mai dă o dată amestecul în fiert. Se adaugă apoi feliile de mere și se călesc circa 5 minute la foc moale. Compoziția se lasă apoi să se răcească.
Se unge baza formei de copt.
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se montează marginea laterală a acesteia.
Restului de aluat i se dă forma unui rulou (se rulează) şi se așază pe circumferința formei de copt. Se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm. Aluatul se presară apoi cu migdale și scorțișoară. Se păstrează în frigider.
Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C
Praful de budincă se amestecă cu zahărul și cu 100 g de smântână pentru frișcă. Restul de smântână pentru frișcă și smântâna fermentată se aduc la fierbere sub amestecare continuă, într-o oală. Se adaugă amestecul de praf de budincă și se fierbe scurt. Se încorporează ouăle în budinca fierbinte.
Marțipanul se taie cubulețe. Se pun toate ingredientele într-un vas de mixare și se amestecă folosind mixerul cu paletele de batere până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Masa de mere se toarnă peste blatul din forma de copt. Deasupra se întinde budinca, iar la final se acoperă cu aluatul sfărâmicios. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 90 Minute
Prăjitura în formă se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Apoi se scoate din formă și se pudrează după dorință cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort