Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi plicul de Finesse până se obţine o spumă. Se adaugă treptat ouăle. Făina se combinată cu praful de copt se amestecă în compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă, tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm), se întinde uniform şi se presară cu fulgi de migdale. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se taie merele în felii subţiri. Se amestecă bine cu sucul de la o lămâie, scorţişoara, sucul de mere, zahărul şi Tort Gelle şi se fierbe acoperit până se înmoaie. Blatul rece se taie o dată și se întinde umplutura pregătită mai sus.
Pentru cremă se bate smântâna cu zahărul pudră şi scorţişoara. Se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte împreună cu sucul de mere. Se amestecă gelatina cu 1/3 din frişca bătută. Se adaugă restul de frişcă şi se amestecă uşor. Se întinde uniform crema pe umplutura rece. Se acoperă cu cel de-al doilea blat de tort, se apasă uşor şi se dă la rece o oră.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort