Pentru garnitură, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi se taie felii. Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul sau margarina folosind mixerul, cu paletele de batere. Sub amestecare continuă, se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, coaja rasă de lămâie și sarea, până ce se obține o masă legată.
Se încorporează în continuare gălbenușurile, pe rând, unul câte unul, la viteză maximă, la circa ½ de minut fiecare. Se amestecă făina cu praful de copt, apoi amestecul se încorporează scurt, la viteză medie, în două reprize.
Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Feliile de mere se așază peste aluat sub forma unei coroane. Peste mere se toarnă restul de compoziție de aluat. Se introduce forma în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Prăjitura se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără ulei, până ce capătă o culoare maro-aurie. Se așază apoi pe o farfurie. În aceeași tigaie în care s-au prăjit migdalele, se topesc zahărul, zahărul vanilat Bourbon și sarea, la foc mediu. Se adaugă smântâna și se fierbe până la dizolvarea completă a ingredientelor, iar sosul de caramel devine puțin mai gros. Se încorporează apoi migdalele, iar compoziția astfel obținută se toarnă peste prăjitură.
Prăjitura se lasă în formă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort