Se unge baza tăvii și se acoperă cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un castron. Se adăugă ingredientele
rămase, mai puțin cacao și lapte, se amestecă totul cu un mixer la cea mai mică
viteză, apoi la cea mai mare viteză timp de 2 minute pentru a forma un aluat
omogen. Se pune 2/3 din aluat în tavă. Se amestecă cacao și laptele în restul de
aluat și se distribuie peste restul aluatului. Se amestecă puțin cu o furculiță. Se
pune tava pe grătar la cuptor.
Poziție grătar: în partea de sus
Durată de coacere: 25 Minute
Îndepărtați marginea tăvii şi hârtia de copt și lăsaţi să se răcească. Apoi tăiați
blatul în jumătate pe orizontală. Așezați stratul de jos pe o farfurie și așezați
inelul de tort sau inelul de la tavă curățată în jurul lui. Tăiați stratul superior în
16 felii de tort.
Se sortează și se spală afinele. Se pun într-un bol de mixare, se face piure și setrece printr-o sită. Se amestecă piureul cu 2 plicuri de gelatină, apoi se adaugăzahărul și zahărul vanilat. Se bate frișca cu 1 plic de gelatină până se întărește șise adaugă în crema de afine. Puneți crema de afine într-o pungă cu un orificiumare sau dui stea și lăsați puțin să se stabilească. Se pune ¾ din crema pe blat.Puneţi deoparte crema rămasă.
Se spală afinele și se păstrează 16 bucăți pentru decor. Se pun brânza șimascarpone într-un castron și se amestecă cu 1 plic de gelatină. La sfârșit seamestecă zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Bateți frișca cu 1 plic degelatină până se întărește. Când crema de brânză începe să se gelifice,incorporați afinele. Întindeți mousse-ul peste spiralele de afine și neteziți.
Cu crema de afine rămasă, se pun 16 aveline pe suprafața tortului. Se ornează cuafine și se aranjează bucățile din stratul superior în formă de evantai. Se dă tortulla frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Îndepărtați inelul de tort înainte de servire. Folosind un cuțit mic, se radeciocolata albă direct pe și în jurul tortului.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort