Se unge baza tăvii și se acoperă cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă făina cu Gustin și cu praful de copt într-un castron. Se adăugă ingredientele rămase și se amestecă totul cu mixerul pentru scurt timp, la cea mai mică viteză, apoi la cea mai mare viteză timp de 2 minute pentru a forma un aluat neted. Se netezește aluatul în tava cu arc și se pune pe grătarul de la cuptor.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Slăbiți și îndepărtați marginea tăvii. Întoarceți pe un grătar tapetat cu hârtie de copt, scoateți baza formei și lăsați aluatul să se răcească.
Scoateți hârtia de copt și puneți baza pe o farfurie de tort. Puneți marginea curățată a tăvii cu arc în jurul ei.
Se bate frișca. Se amestecă într-un bol iaurtul, sucul de portocale, sucul de cătină și coaja de portocală. Se amestecă gelatina cu un tel pentru cel puțin 1 minut, apoi se adaugă zahărul. De îndată ce amestecul începe să se gelifice, se adaugă frișca și se umple inelul de tort.
Se bate frișca. Se amestecă iaurtul și gelatina cu un tel pentru cel puțin 1 minut. Se amestecă zahărul și smântâna. Întindeți crema de iaurt peste crema de cătină și amestecați cu o furculiță pentru a crea un model de marmură. Se pune prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore. Apoi se scoate forma și se poate servi.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort