Într-un vas se adaugă mixul pentru Pandişpan fără gluten cu ouăle și apa. Se amestecă ingredientele cu mixerul 5 minute, până la omogenizare. Se împarte amestecul obținut în părţi egale, în funcție de câte blaturi doriți să obțineți (2x24 cm).
Durată de coacere: 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se combină zahărul, apa și zeama de lămâie și se pun într-un vas la foc mediu, amestecând până când zahărul se topește. Din acel moment, fierbeţi aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, sau până ce capătă o culoare arămie. Când siropul a ajuns la culoarea dorită, adăugaţi untul, luaţi de pe foc pentru a amesteca, iar după ce se omogenizează, adăugaţi și cele 4 linguri de smântână pentru frișcă. Mai fierbeţi aproximativ un minut, amestecând constant, apoi lăsaţi să se răcească puţin şi adăugaţi esenţa de nucă.
Când amestecul este călduț, îl turnaţi peste nucile mărunțite, apoi ungeţi blaturile de tort cu un strat din crema pralinată obținută (exceptând blatul care va fi deasupra).
Într-un vas înalt se pun 250 ml lapte rece. Se toarnă conținutul plicului peste lapte și se adaugă brânză Mascarpone. Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare, timp de 4 minute.
Decoraţi tortul folosind Fluturași dulci, Biluțe dulci, Margarete din napolitane etc.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort