Pentru aluat se bat spumă, cu ajutorul mixerului reglat la viteză mare, gălbenușurile cu zahărul pudră, zahărul vanilinat și esența de rom. Se bat albușurile spumă și se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se amestecă migdalele cu conținutul celor două plicuri de pudding și cu făina și se încorporează în compoziția de mai sus. Se toarnă în forma de copt tapetată cu hârtie de copt și se coace.
Durată de coacere: despre 55 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul răcit se taie de două ori pe orizontală.
Pentru umplutură se bat spuma, cu mixerul reglat la viteză maximă, smântâna, cacaua, zahărul vanilinat, esența și cele 2 plicuri de întăritor de frișcă.
Pentru sirop se fierbe apa cu zahărul și la final se adaugă esența de rom.
Se însiropează fiecare bucată de blat și se umple cu cremă. Se păstrează crema și pentru a acoperi partea de sus a tortului și lateralele. Se orneză cu fulgi de ciocolată și cacao.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort