Ungeți forma rotundă de copt cu puțin unt, apoi tapetați-o cu hârtie de copt.
Preîncălziți cuptorul:
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas pentru mixer se adugă ouăle și se amestecă cu mixerul la cea mai mare viteză timp de 1 minut, până când se creează o spumă. Amestecați zahărul și zahărul vanilinat Dr. Oetker, apoi presărați-l peste ouă în timp ce amestecați, timp de 1 minut. Apoi amestecați compoziția pentru încă 2 minute. Adăugați făina, praful de copt, cacaoa și scorțișoara, apoi mixați la o viteză mică până când obțineți o compoziție omogenă. Amestecul se adaugă în forma rotundă de copt și se coace pentru aproximativ 25 de minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
După ce blatul s-a copt, scoateți-l din formă pe un suport și lăsați-l să se răcească.
Apoi spălați forma și tapetați-o cu unt pentru coacerea celui de-al doilea blat.
Amestecați făina, cacaoa și praful de copt într-un bol. Adăugați și restul ingredientelor, apoi amestecați cu un mixer, la început la viteză mică, iar apoi la viteză mare, până când compoziția devine omogenă. Apoi modelați cu mâinile aluatul obținut, oferindu-i o formă rotună. Adăugați aluatul in forma rotundă de copt și înțepați-l de câteva ori cu furculița.
Se pune în cuptor și se coace pentru 15 minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Dacă folosiți un compot de vișine, scoateți vișinele din compot și lăsați-le să se scurgă. Separat păstrați 250 ml de compot. Dacă folosiți vișine proaspete, spălați-le, scoateți-le sâmburii și adăugați zahărul, lăsându-le pentru câteva minute, apoi fierbeți-le până când se creează siropul. Vișinele se varsă apoi printr-o sită, iar siropul obținut se lasă la răcit.
Amestecați amidonul, zahărul și 4 linguri de sirop de vișine, apoi amestecați bine. Fierbeți restul siropului, lăsați-l să se răcească, apoi adăugați-l peste compoziția obținută. Dacă este prea gros puteți adăuga puțină apă. Mai fierbeți totul încă o dată, amestecați și lăsați să se răcească. Adăugați vișinata.
Adăugați gelatina în apă și amestecați. Lăsați gelatina la înmuiat 5 minute și apoi încălziți, amestecând continuu, până când gelatina se dizolvă complet.
Bateți frișca cu mixerul până când se întărește. Adăugați 2 linguri de frișcă peste gelatina dizolvată, apoi adăugați gelatina pentru restul de frișcă și amestecați până când se întărește.
Amestecați zahărul și zahărul pudră, apoi adăugați-l peste amestecul de frișcă cu gelatină.
Așezați prima dată pe un platou blatul din aluat fraged. Puneți amestecul cu vișine lăsând 1 cm liber la margine pe toată suprafață. Adăugați apoi strat de frișcă, iar peste se adaugă blatul de tort pufos, care anterior a fost secționat în 2 bucăți.
Adaugați iar amestecul de vișine și frișcă, apoi puneți a doua bucată de blat pufos, apăsând ușor. Păstrați 3 linguri de frișcă pentru decorare.
Tortul se decorează cu frișcă folosind o duză în formă de stea.
Deasupra se adaugă ciocolată rasă și vișine pentru decor.
Înainte de servire lăsați tortul în frigider pentru cel puțin 3 ore.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri