Tapetați o tavă rotundă adâncă de 18 cm cu hârtie de pergament.
Într-o oală mare, adăugaţi untul nesărat și siropul auriu. Se lasă să se topească încet la foc mic spre mediu.
Într-un castron, adăugați ciocolata cu lapte și neagră pătrate. Odată ce untul și siropul auriu s-au topit împreună, se ia de pe foc. Adăugați ciocolata și amestecați până când ciocolata se topește.
Într-un castron mare, adăugați biscuiții zdrobiți și bezelele tocate. Se toarnă peste amestecul de ciocolată și se amestecă până se omogenizează.
Turnați amestecul în tava pregătită, folosind o spatulă pentru a nivela blatul. Lăsați prăjitura să stea la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Pentru a face cuibul, într-un castron mare topiţi complet ciocolata cu lapte la cuptorul cu microunde în rafale de 30 de secunde. Adăugați grâul mărunțit și amestecați până se omogenizează.
Scoateți prăjitura din formă și îndepărtați hârtia de copt. Cu lingura adăugați grâul mărunțit cât este încă umed, deasupra prăjiturii. Întindeți amestecul peste partea superioară și pe părțile laterale ale prăjiturii. Folosiţi partea din spate a lingurii pentru a face o mică adâncitură în mijloc, în care să se așeze ouăle.
Daţi prăjitura la frigider până când ciocolata s-a întărit. Odată ce se așază, se adaugă ouăle de ciocolată pline de culoare, câțiva pui galbeni și se leagă o panglică în jurul prăjiturii.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort