Se folosește o formă de copt cu diametrul de 26 cm și se tapetează pe fund cu hârtie de copt. Marginile ei se ung apoi cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul la 180 °C.
Într-un vas de mixare se spumează mai întâi untul folosind mixerul. Se adaugă treptat zahărul și se continuă amestecarea, până se obține o masă omogenă. Se încorporează sarea și coaja de portocală rasă Finesse, apoi ouăle, unul câte unul, la viteză mare, mixând câte o jumătate de minut fiecare. Se amestecă apoi făina, praful de copt și amidonul alimentar și se încorporează bine în compoziție.
Se adaugă și laptele iar la final se amestecă în compoziție și migdalele mărunțite. Aluatul rezultat se împarte în 4 porții egale. Fiecare sfert de porție se colorează cu o altă culoare, folosind coloranți alimentari de culoare roșie, albastră, verde și galbenă.
Se toarnă în forma de copt mai întâi aluatul colorat în roșu, apoi se toarnă deasupra lui aluatul galben. Se nivelează cu o furculiță în mișcare de rotație și se formează mici spirale în straturile de aluat, obținându-se un aspect marmorat. Se introduce apoi forma la cuptor și se coace aproximativ 30 de minute (pentru cuptor electric la temperatura de 180 °C iar pentru cuptor cu aer cald la 160 °C).
Durată de coacere: despre 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Când este gata, blatul se scoate și se lasă să se răcească. Apoi forma de copt se curăță, se tapetează din nou pe fund cu hârtie de copt, iar marginile se ung cu grăsime. Forma se folosește pentru a coace și cealaltă parte din aluatul pregătit anterior. Se distribuie mai întâi aluatul verde, iar deasupra se toarnă cel albastru. Pentru obținerea unui aspect marmorat se folosește din nou o furculiță, cu care se desenează mici spirale în straturile de aluat. Se introduce forma la cuptor și se coace aproximativ 30 de minute, în aceleași condiții ca și la prima operațiune de coacere a aluatului.
Se amestecă laptele și gelatina cu ajutorul unui tel de mână sau cu o lingură. Se lasă apoi în repaus, la temperatura camerei, aproximativ 10 minute pentru a se întări puțin. Untul moale se spumează, folosind mixerul. Se încorporează treptat zahărul pudră, apoi, puțin câte puțin, amestecul de gelatină cu lapte, până se omogenizează complet. Se păstrează la final circa 4 linguri din cremă pentru decorarea tortului.
Se așază pe un platou de tort blatul roșu-galben și se acoperă cu jumătate din crema preparată anterior. Se așază apoi deasupra lui blatul verde-albastru, se apasă ușor peste primul strat de blat și se acoperă cu restul de cremă, îmbrăcând subțire și părțile sale laterale, cât mai uniform.
Se desface din cutie fondantul alb, se întinde într-un strat subțire pe masa de lucru cu ajutorul unui tel și se așază apoi peste tort, inclusiv peste părțile sale laterale. Straturile de fondant care depășesc marginile tortului se îndepărtează ușor, folosind un cuțit.
Crema oprită anterior pentru decorarea tortului se colorează apoi în verde, cu ajutorul unui colorant alimentar și se toarnă într-un poș cu orificiu stelat. Se decorează tortul pe deasupra cu mici buchețele de cremă verde, presărând peste acestea mici ornamente pentru prăjituri, sub formă de confetti colorate.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri