1. Albușurile se bat spumă cu zahărul.
Într-un vas se pun gălbenușurile, bicarbonatul, apa și se amestecă cu ajutorul mixerului, timp de 2 minute. Compoziția obținută se adaugă treptat peste albușurile bătute spumă, cu ajutorul unei linguri, de jos în sus. La final se adaugă treptat făina.
2. Compoziţia obţinută se împarte în mod egal și se pune în șapte boluri. Se adaugă coloranţii conform recomandărilor de mai jos.
Pentru blatul roșu: 1 tub colorant alimentar roșu
Pentru blatul portocaliu: 1 tub colorant alimentar galben și 40 picături colorant alimentar roșu
Pentru blatul galben: 1 tub colorant alimentar galben
Pentru blatul verde: 1 tub colorant alimentar verde
Pentru blatul bleu: 35 picături colorant alimentar albastru
Pentru blatul albastru închis: 2 tuburi colorant alimentar albastru și 80 picături (1/2 tub) colorant alimentar roșu
Pentru blatul violet: 2 tuburi colorant alimentar roșu si 30 picături colorant alimentar albastru
3. După coacere, blaturile se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 - 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
1. Într-un vas înalt se toarnă 400 ml lapte rece (de la frigider). Laptele proaspăt trebuie înainte fiert și răcit.
2. Se toarnă conţinutul plicului peste lapte și se adaugă 300 g unt moale (la temperatura camerei).
3. Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare, timp de 4 minute.
1. Se pune pe suport o placă circulară cu un diametru puţin mai mare decât al tortului și se adaugă deasupra un strat subţire de cremă. Astfel, blatul nu va aluneca. Fiecare blat trebuie uns cu un strat subţire de cremă, apoi cu un strat de aproximativ 2 cm. Blaturile se așază în ordinea din curcubeu.
2. Se unge bine atât ultimul blat, cât și pe margini și se îmbracă tortul într-un strat uniform de cremă.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort