Se pune într-un vas mixul pentru cremă cu gust de ciocolată, împreună cu zahărul. Se adaugă treptat laptele și se amestecă bine cu ajutorul unui tel de mână, până se omogenizează. Se pune apoi vasul pe foc și se amestecă cu telul, astfel încât să nu permită compoziției să se prindă de vas. După ce a început să fiarbă se mai ține pe foc încă 5 minute, amestecând continuu.
Durată de fierbere: 5 - 12 Minute
Într-o tavă dreptunghiulară se așază alternativ câte un strat de biscuiți și un strat de cremă fierbinte. Stratul de cremă se nivelează cu ajutorul unei spatule.
Pentru un tort cu 3 straturi de biscuiți se va folosi o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile 30x20x5 cm. Pentru un tort cu 4 straturi de biscuiți se va folosi o tavă pătrată, cu dimensiunile 20x20x5 cm.
Tortul se decorează pe deasupra, la final, cu bucățele mici de biscuiți și cu fulgi de ciocolată neagră.
Pentru ca biscuiții să se poată înmuia complet de la cremă, se păstrează la frigider minim 4 ore înainte de servire.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort