Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici (480 g). Într-un bol, folosind mixerul, se amestecă laptele cu crema de tarte, timp de 1 minut.
Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă totul cu mixerul la început la viteză mică și apoi la viteză mare până la obţinerea unui aluat neted. (Nu amestecați prea mult, aluatul devine lipicios).
3/4 din aluat se pune într-o formă de copt. Din aluatul rămas se formează 8 fâșii.
Se pune crema de tarte în tavă peste aluat, se presară cubulețele de caise și se întind fâșiile de aluat sub formă de grilaj pe suprafața umpluturii, apoi se ung cu puțin lapte.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C
Se scoate prăjitura din formă şi se lasă să se răcească pe un suport sau grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort