Preîncălziți cuptorul la 170°C (150°C la cel cu ventilație sau treapta 3 la cel cu gaz).
Mai întâi ne vom ocupa de straturile de tort. Ungeți cu unt două forme de tort rotunde de 15cm, cu fund detașabil.
Rupeți ciocolata într-un bol rezistent la căldură și puneți deasupra unei cratițe cu apă fierbinte până se topește. Când se topește în întregime luați de pe foc, amestecați și lăsați deoparte.
Între timp, cerneți făina și praful de copt într-un bol și adăugați migdalele, zahărul și esența de vanilie. Faceți o gaură în mijlocul amestecului și adăugați treptat ouăle, untul topit și laptele, până ce compoziția se leagă. Apoi, adăugați ciocolata albă topită și amestecați bine până se omogenizează.
Împărțiți amestecul în cele două forme de copt pregătite, uniformizați partea superioară și coaceți pentru 30 de minute, până când crește puțin, este ferm la atingere și devine auriu deschis.
Lăsați să se răcească 5 minute, apoi transferați pe un suport metalic pentru a se răci complet.
Pentru decor, tapetați una dintre formele de copt cu un strat dublu de folie de plastic, astfel încât să se suprapună pe margini. Tăiați partea bombată de pe cele două blaturi, astfel încât să obțineți două blaturi drepte, nivelate și împingeți apoi unul dintre cele două blaturi în formă, la bază și lăsați deoparte.
Topiți ciocolata albă ca în pasul de mai sus.
Puneți pe un tocător întins o foaie de copt, apoi turnați cu lingura 45ml (3 linguri) de ciocolată albă topită, în centru. Turnați și câteva picături de colorant alimentar galben și întindeți cu grijă cu ajutorul unui cuțit, astfel încât să formați un dreptunghi de aproximativ 20x12cm de culoare galben-marmorat. Loviți ușor tocătorul de spațiul de lucru pentru a se așeza ciocolata.
Puneți crema de brânză într-un bol, adăugați smântâna și esența de lămâie și amestecați bine până ce se omogenizează compoziția. Adăugați restul de ciocolată topită și amestecați bine.
Întindeți două treimi din amestec peste blatul din formă și loviți ușor forma de copt de suprafața de lucru pentru a vă asigura că amestecul se întinde bine pe întreg blatul. Cu grijă, așezați celălalt blat deasupra și apăsați ușor, astfel încât să vă asigurați că toate straturile sunt bine lipite unul de altul. Puneți restul de amestec de brânză deasupra tortului și întindeți pe toata suprafața, până în margini. Lăsați la rece pentru cel puțin 2 ore.
La servire, scoateți cu grijă tortul din formă, folosindu-vă de folia de plastic, după care îndepărtați-o și transferați tortul pe o farfurie întinsă. Dacă doriți, puteți nivela marginea stratului din mijloc cu ajutorul unui cuțit. Rupeți în bucăți de diferite dimensiuni ciocolata marmorată și așezați bucățile pe tort, la unghiuri verticale. Tortul cheesecake e gata de a fi savurat!
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort