Pentru aluat, tăiați ciocolata în bucăți mici. Pune o foaie de copt în tava cu inel. Preîncălziți cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: despre 160 °C
Amestecați untul sau margarina într-un castron cu un mixer (tijele de amestecare) până se omogenizează. Adăugați treptat zahărul, zahărul vanilat și sarea în timp ce amestecați până se formează un amestec gros. Se amestecă fiecare ou timp de aproximativ 1/2 minut la cel mai înalt nivel. Se amestecă făina cu cacao și praful de copt și se amestecă pentru scurt timp alternativ cu laptele la nivel mediu. Adăugați bucățile de ciocolată. Se toarnă aluatul în tava cu inel și se întinde uniform. Pune tava pe gratar la cuptor.
Durată de coacere: despre 50 Minute
Slăbiți și îndepărtați marginea tăvii. Întoarceți tortul de ciocolată pe un grătar tapetat cu hârtie de copt și lăsați-l să se răcească.
Scoateți hârtia de copt. Pune tortul de ciocolata la loc si taie-o de doua ori orizontal. Așezați stratul de jos pe o farfurie de tort.
Tăiați grosier ciocolata și topiți-o pe baie de apă la foc mic. Bateți frișca rece impreună cu întăritorul până se întărește și încorporați cu grijă ciocolata în frișcă pușin câte puțin. Se amestecă colorantul alimentar. Întindeți 1/3 din cremă pe stratul de jos. Așezați a doua bază deasupra și întindeți pe bază jumatate din crema rămasă. Așezați a treia bază pe cremă cu partea tăiată în sus și apăsați ușor. Întindeți crema rămasă pe tortul de ciocolată și puneți la frigider pentru 2 ore.
Tăiați ciocolata albă și topiți-o pe baie de apă la foc mic. Folosind o linguriță, așezați aproximativ 8 bloburi pe o foaie de hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele și folosiți lingurița pentru a le modela în fantome. Deschide ochii cu grijă. Apăsați scobitorii în 2-3 fantome și, dacă este necesar, întindeți mai multă ciocolată pe ele. Lăsați ciocolata să se întărească. Presărați stratul de ciocolată rămas pe tortul de Halloween.
Scoateți cu grijă fantomele de pe hârtie de copt și decorați tortul de Halloween cu ochii și fantomele rămase. Tortul de Halloween se ține la frigider până când este gata de servire.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort