Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.
Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt.
Restului de aluat i se dă forma unui rulou (se rulează) şi se așază pe circumferința formei de copt. Se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3-4 cm.
Merele se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Se presară zahărul cu scorțișoară.
Într-o oală mai mare, se prepară budinca așa cum este indicat pe ambalaj, însă cu 600 ml de cidru din mere și 200 g de zahăr. Feliile de mere se încorporează imediat, în budinca fierbinte, apoi se toarnă peste aluat și se nivelează.
Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 60 Minute
Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.
Prăjitura se desprinde din formă. Smântâna pentru frișcă se bate 1 minut, apoi se amestecă cu întăritorul de frișcă și cu zahărul vanilinat și se bate spumă tare. Frișca se întinde peste prăjitura răcită, iar deasupra se presară cu cacao pudră.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort