În primul rând, preîncălziți cuptorul la 190°C/ 170°C Ventilator/Marca de gaz 5. Ungeți și tapetați forme rotunde de tort de 7 x 20 cm. Rupeți ciocolata albă într-un castron și topiţi-o în cuptorul cu microunde în reprize de 30 secunde, amestecând după fiecare până se topește. Se lasă la răcit 10 minute.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 190 °C
Cerneți făina și praful de copt într-un castron mare și adăugați fisticul măcinat și zahărul. Faceți o adâncitură în centrul amestecului uscat. Adăugaţi treptat ouăle, untul topit şi laptele până se omogenizează. Apoi, puneți esența de migdale și ciocolata albă topită. În cele din urmă, adăugați câteva picături de colorant verde până când obțineți o nuanță minunată de verde pastel.
Împărțiți în mod egal amestecul între formele de tort, neteziți blaturile și coaceți la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, până când crește și devine ferm la atingere și ușor auriu. Se lasă la răcit în forme timp de 5 minute, apoi se scot pe un grătar pentru a se răci complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 35 Minute
În timp ce tortul se răcește, se prepară crema de unt. Mai întâi, rupeți ciocolata albă într-un castron și topiți-o în cuptorul cu microunde în reprize de 30 secunde, amestecând; lăsați să se răcească.
Introduceți untul topit într-un castron mare și bateți până când este omogen și lucios, de preferat cu un mixer electric. Adăugați zahărul pudră în 3 reprize și amestecaţi bine după fiecare adăugare.
Se toarnă ciocolata topită și esența de vanilie și se amestecă până când se omogenizează.
Odată ce tortul s-a răcit, tăiați orice vârf al blatului folosind un cuțit special. Așezați primul strat de blat și întindeți peste un strat de cremă de unt, puneți următorul strat de blat deasupra și repetați până terminaţi.
În continuare, folosiți un cuțit tip paletă pentru a netezi stratul subțire de cremă de unt peste partea de sus și pe părțile laterale ale tortului, apoi folosiți o racletă pentru tort sau un cuțit lung pentru a netezi crema de unt. Se lasă la răcit timp de 30 de minute.
În timp ce tortul se răcește, colorați crema de unt rămasă. Luați câteva linguri și puneți deoparte pentru decorarea blatului. Împărțiți crema de unt rămasă în 4 boluri și colorați 3 dintre ele într-o nuanță diferită de verde și pe cel final cu galben pastel.
Odată ce prăjitura s-a răcit, începând cu cea mai închisă nuanță de verde și terminând cu galbenul, se pun pe laterale pentru un efect de degrade. Dați la frigider pentru a stabiliza crema de unt.
În timp ce tortul se răcește, coloraţi crema de unt rămasă cu gelul de culoare roșie. Puneți crema de unt roz, verde și galbenă rămasă în pungi separate, prevăzute cu o varietate de duze stea.
Scoateți tortul din frigider și puneți cremă de unt de diferite culori în vârful tortului. Decoraţi tortul cu margarete napolitane, ouă de ciocolată și mini iepurași.
Ta-dah, acum sunteţi gata să serviţi tortul de Paște!
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort