Pentru bază, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180 °C). Tapetați baza formei cu hârtie de copt.
Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Amestecați făina, făina de porumb, pudra de cacao și praful de copt. Se amestecă gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albuşul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenuşuri. Adăugați apoi și amestecul de făină.
Puneţi în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de cca. 25 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Între timp, pentru crema de unt franțuzească, se încălzesc oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită. Amestecaţi continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85 °C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și, cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel, aduceţi la o temperatură de aprox. 25 °C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute.
Între timp, bateţi untul până devine alb şi cremos (aprox. 5 minute). Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și pudra de cacao.
Scoateți și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați pe orizontală, astfel încât să obţineţi trei straturi. Întindeți jumătate din cremă pe blatul de la bază. Apoi puneți deasupra al doilea blat și întindeți restul de cremă.
La final, aşezaţi ultimul strat deasupra şi lăsaţi prăjitura deoparte să se răcească, pentru cel puţin 1 oră.
Folosind mixerul de mână cu accesoriu pentru tel, amestecați untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Colorați puternic cu colorant alimentar albastru, după cum doriți, apoi acoperiți tortul, folosind un cuțit - paletă. Puneți dinozaurii și serviți tortul.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort