Se bat spumă cu mixerul, la viteza cea mai mare, ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu alunele sau nucile și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.
Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.
Durată de coacere: despre 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se bate frișca cu zahărul și cu zahărul vanilinat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.
Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și se ține la rece timp de 3 ore.
Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din cantitate se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate se confecționează forme cu care se decorează tortul. Acestea se obțin prin turnarea glazurii în formele-decor așezate pe o folie. După întărirea glazurii, sunt gata de utilizare.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri