Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180 °C).
Tapetați baza a două forme rotunde cu hârtie de copt.
Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Se amestecă făina, făina de porumb și praful de copt. Apoi amestecaţi gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos.
Albușul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat și sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenușuri.
Cerneți făina și amestecați.
Adăugați în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului timp de cca. 20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Pentru crema de unt franțuzească, încălziţi oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită, amestecând continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel până când revine la o temperatură de aprox. 25°C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute.
Între timp, bateţi untul până devine alb și cremos (aprox. 5 minute). Adăugați treptat amestecul de ouă în unt și apoi aroma.
La final, spălați zmeura, apoi uscați cu un prosop. Se face un piure din 300 g zmeură și se dă prin sită. Se amestecă treptat în crema de unt.
Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare strat în jumătate pe orizontală, astfel încât să rezulte patru bucăţi. Pe primul blat puneţi o treime din cremă și presărați zmeura. Procedaţi la fel cu al doilea şi al treilea strat. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.
Pentru învelișul de cremă, folosind mixerul manual cu accesoriul pentru tel, amestecaţi untul, zahărul pudră, sarea și aroma până devine alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Coloraţi după preferinţă cu colorantul alimentar, apoi întindeți peste pandișpan astfel încât bazele să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou. Păstrați restul de cremă la temperatura camerei.
Pentru penele de flamingo, topiţi ciocolata albă pe o baie de apă, la foc mediu, amestecând constant.
Între timp, pregătiţi o tavă cu hârtie de copt. Adăugați câteva picături de colorant alimentar, după preferinţă și amestecați. Acum puneți aprox. 2 treimi pe o suprafață de marmură, întindeți bine și apoi adunați / răzuiți ciocolata continuu până se răcește la cca. 26 °C. Când ajunge la temperatura dorită, turnați peste restul de ciocolată până când ajunge la 28–30 °C. Folosiți o lingură pentru a pune pe hârtie de copt, în forme de buline, apoi folosiți aceeași lingură pentru a șterge o parte din bulină, creând forme de pene de flamingo. Lăsați să se solidifice.
Scoateți cu grijă penele de pe hârtia de copt și lipiți-le în partea de sus a pandișpanului. Pentru părțile laterale, folosiți un cuțit mic pentru a adăuga puțină cremă roz pe pene și lipiți-le pe pandișpan. Tăiați forma de flamingo și poziţionaţi pe pandișpan.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort