Cu o zi înainte, pregătiți urechile de iepuraș din hârtie de orez. Pentru a face acest lucru, înmuiați 2 foi de hârtie de orez în apă caldă și modelați-le în formă de urechi pe o bucată de hârtie de copt. Pentru urechea internă, tăiați o altă foaie de hârtie de orez în jumătate și înmuiați în apă caldă cu colorant alimentar roșu. Puneţi câte o jumătate în fiecare ureche pregătită şi modelaţi ușor. Se lasă la uscat peste noapte.
Puneți pergament de copt în tava de copt 18 cm. Curăţaţi morcovii, apoi îi daţi pe răzătoarea fină. Preîncălziți cuptorul la 180 °C/ 160 °C.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Coaceţi 2 baze de pandișpan, una după alta: bateţi albușurile spumă până se întăresc. Într-un castron, cu mixerul (padele), bateți gălbenușurile la cea mai mare viteză, timp de 1 minut, până ce compoziţia devine cremoasă. Se presară zahărul amestecat cu zahăr vanilat și sare, amestecând timp de 1 minut, apoi pentru încă 2 minute. Se adaugă migdalele, morcovii rași și făina cu praful de copt şi se amestecă pentru scurt timp la cea mai mică viteză. La sfârşit, adăugaţi albușul bătut spumă. Se toarnă aluatul în tavă și se netezește. Puneți tava pe grătar la cuptor. Coaceți timp de 40 de minute.
Lăsați aluatul în tavă timp de 10 minute, răsturnați baza pe un grătar tapetat cu hârtie de copt, neteziți formele arcuite și lăsați să se răcească.
Pregătiți al doilea amestec de pandișpan așa cum este descris mai sus, coaceți și lăsați să se răcească.
Durată de coacere: 40 Minute
Puneți crema de unt într-un bol, amestecați cu un mixer (padele) mai întâi la cea mai mică viteză, apoi la cea mai mare viteză, aproximativ 3 minute, până devine cremoasă.
Tăiați fiecare strat de tort în jumătate, pe orizontală. Puneți stratul inferior de tort pe o farfurie de tort și întindeți 2 linguri de cremă de unt deasupra. Puneți următorul strat de pandișpan deasupra și întindeți 2 linguri de cremă de unt. Continuați în acest fel până când toate bazele au fost epuizate. Întindeţi crema de unt rămasă peste tort și dați la frigider pentru 3 ore.
Decorați marginea tortului. Din fondant alb faceți 2 ochișori și apăsați pe tort, iar cu fondant cu colorant roșu faceți nasul. Tăiați un marshmallow în bucăți și folosiți-l ca obraji și niște tăiței ca fire de păr pe marginea prăjiturii. La final, lipiți cu grijă urechile în tort și decorați.
Acum: Sunteți gata să serviți!
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort