Forma de copt rotundă se unge. Se preîncălzește cuptorul.
Făina se pune într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul, cu paletele de frământat, cca. 5 minute, până ce se obține un aluat neted, elastic. Se continuă frământarea pe un blat, se porționează în 12 bucăți din care se formează bile. Acestea, acoperite cu un prosop umed, se lasă în repaus cca. 1 oră.
Frunzele de spanac se aleg, se spală și se scurg bine. Usturoiul se curăță și se taie fin. Untul se topește într-o cratiță. Usturoiul se călește puțin, apoi se adaugă spanacul și se amestecă bine. Spanacul se lasă apoi la scurs pe o sită. Pătrunjelul se spală și se taie fin. Spanacul se amestecă cu urda, pătrunjelul, orez, parmezan, amidon Gustin și Finesse. Se potrivește de gust cu sare, piper și nucșoară.
Bilele de aluat se întind pe un blat tapetat ușor cu făină în foi rotunde (cu diametrul de cca. 26 cm) - eventual se pot întinde și prin tragere cu mâna. 5 astfel de foi se ung cu ulei folosind o pensulă și se așază apoi una peste cealaltă în forma de copt. Deasupra se pune cea de-a șasea foaie. Restul bucăților de aluat se întind. Fiecare foaie se înțeapă apoi de mai multe ori cu o furculiță, se unge cu ulei, se așază una peste cealaltă și se lasă deoparte.
Umplutura se întinde în forma de copt. În umplutură se formează cu o lingură 6 adâncituri în care se așază câte un ou crud (desfăcut din coajă). Se presară parmezan și apoi se așază stiva de foi pusă deoparte. Se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 90 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tortul cu spanac se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie, apoi se desprinde din formă. Tortul se poate servi atât cald cât și rece.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază