Ouăle și zahărul se bat spumă. Se amestecă zahărul vanilat și făinurile de grâu și de cartofi. Amestecul se cerne peste spuma de ou și se încorporează cu grijă. Compoziția de aluat se repartizează în 2 forme rotunde de copt cu margini detașabile și diametrul de 15 cm tapetate în prealabil cu hârtie de copt . Se coace la 175 °C circa 25 de minute. Blaturile astfel obținute se taie fiecare în câte 2 părți.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 175 °C
Descoperiți tortul lalea, un desert remarcabil care combină piureul vibrant de mango cu frișca aerată și crema de vanilie plină de arome. Acest tort, încântător atât la gust cât și la vedere, datorită decorului său sofisticat cu flori din cremă de unt, este perfect pentru a adăuga un strop de eleganță oricărei ocazii.
Se freacă spumă untul la temperatura camerei. Deasupra se cerne zahărul pudră și se continuă baterea câteva minute. Se încorporează laptele la temperatura camerei până când compoziția devine ușor tartinabilă. Se aromatizează cu zahăr vanilat. Din glazura astfel obținută se pun deoparte circa 200 ml.
Se scoate tortul din forma de copt și se acoperă cu un strat subțire de glazură. Se introduce în frigider pentru 15 minute pentru a permite glazurii să se întărească.
Se scoate apoi tortul, se acoperă cu un nou strat mai gros de glazură și se netezește. Se introduce din nou pentru 15 minute în frigider.
Cei 200 ml de glazură puși deoparte se împart în 3 și fiecare parte se colorează în verde, roz, respectiv albastru. Glazurile astfel colorate se pun separat în poșuri cu care se șprițează apoi lalele pe lateralul tortului. Cremele rămase se distribuie decorativ pe partea de sus a tortului.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort