Pentru aluat, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180°C). Tapetați baza a două forme rotunde cu hârtie de copt. Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Se amestecă făina, făina de porumb și praful de copt. Se amestecă gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albușul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat și sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenușuri. Cerneți făina și amestecați. Adăugați în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului timp de cca. 20 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Pentru crema de unt franțuzească, încălziţi oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită, amestecând continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85°C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și amestecați cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel, până când revine la o temperatură de aprox. 25°C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute.
Între timp, bateţi untul până devine alb și cremos (aprox. 5 minute). Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și aromă.
Scoateți aluatul din forme și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați fiecare blat în jumătate pe orizontală, astfel încât să aveți patru straturi. Spălați afinele, apoi uscați cu un prosop. Puneți o bază şi acoperiţi cu o treime din cremă, apoi presărați câteva afine. Procedaţi la fel cu urmatoarele 2 straturi. Puneți ultimul pandișpan și lăsați deoparte să se răcească pentru cel puțin 1 oră.
Pentru învelișul de cremă, amestecaţi, folosind mixerul manual cu accesoriul pentru tel, untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Acoperiți apoi pandișpanul astfel încât bazele să fie complet acoperite și lăsați deoparte să se răcească din nou.
Pentru decor, împărţiţi fondantul în patru porții și coloraţi după gust. Puteți folosi, de exemplu, galben și portocaliu, roz sau verde cu roz. Întindeți în foi de 2 mm și tăiați-le în formă de cerc cu ajutorul unui tăietor. Așezați cercurile de fondant unul peste altul și lipiţi-le folosind puțină apă. Fiecare cerc nou trebuie să fie mai mic. Acum tăiați cercurile pe jumătate folosind un cuțit și puneți-le pe margini deasupra pandișpanului. Apoi puneţi o lamă și cactuși.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort