Pentru crema de decor, fructele de pădure se lasă la dezghețat. Forma de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Făina se amestecă cu praful de copt într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă cu mixerul, cu paletele de batere, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, cca. 2 minute, până se obține un aluat neted, omogen. Aluatul se întinde în forma de copt. Se introduce în cuptor și se coace. Grătar: la mijlocul cuptorului
Durată de coacere: despre 10 - 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După coacere, marginea laterală se desprinde și se dă la o parte. Blatul se răstoarnă pe o hârtie de copt așezată pe un grătar de bucătărie, se îndepărtează fundul formei de copt și se lasă la răcit.
Se amestecă iaurtul cu zahăr, zahăr vanilinat, Finesse, zeamă de lămâie și lichior. Gelatina se pregătește conform indicațiilor de pe plic. Mai întâi, se amestecă 4 linguri de compoziție de iaurt cu gelatina, folosind un tel, apoi se amestecă și restul compoziției de iaurt. Smântâna rece se bate frișcă cu ajutorul unui mixer la viteză mică. Când masa de iaurt a început să gelifice, se încorporează frișca.
Gelatina se pregătește conform indicațiilor de pe plic. Fructele de pădure se pasează împreună cu zeama de lămâie. Piureul de fructe se strecoară printr-o sită și se amestecă cu zahărul și cu zahărul vanilinat. Mai întâi, se amestecă 2 linguri de piure de fructe cu gelatina dizolvată, apoi se amestecă restul de piure și restul de fructe decongelate.
Blatul se așază pe un platou de tort, se montează de jur împrejurul lui marginea formei de copt (diametru de 28 cm). Prima dată se toarnă peste blat crema de lămâie și se nivelează. Crema de fructe de pădure se repartizează deasupra apoi cu o furculiță se marmorează. Tortul se lasă minim 3 ore la rece, în frigider. Marginea formei de copt se desprinde cu grijă și se îndepărtează.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort