Pentru început se pregătește crema. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă amidonul și se dizolvă compoziția cu 150 ml lapte rece. Se încălzește restul de lapte, se toarnă peste ouă și se mixează. Se toarnă totul în oală și se pune la fiert la foc mic până când compoziția devine ca o budincă. Se amestecă des, pentru a nu se lipi crema de partea de jos a oalei. Se oprește focul și se adaugă esență de vanilie, apoi de migdale. Se amestecă bine, apoi se lipește o folie alimentară direct de cremă, ca să nu facă pojghiță. Se lasă să se răcească complet, apoi se mixează compoziția.
Se încorporează migdalele măcinate, apoi, în câteva tranșe, smântâna pentru frișcă, mixată în prealabil. Se pune crema în frigider timp de 15 minute, apoi se montează tortul. Se folosește o formă cu pereți detașabili cu diametrul de 24 cm. Se toarnă laptele într-un vas nu foarte adânc, dar mai lung decât pișcoturile, se amestecă cu rom și zahăr pudră, apoi se înmoaie rapid pișcoturile în această compoziție pe bază de lapte. Se pune în forma de tort un strat de pișcoturi, jumătate din cremă, apoi alt strat de pișcoturi și a doua jumătate din cantitatea de cremă. Se pune tortul la frigider pentru minim 6 ore.
După acest interval de timp, se mixează smântâna pentru frișcă, folosită la acoperirea tortului, și se prăjesc ușor fulgii de migdale. Se pune plicul cu glazură de ciocolată în apă fierbinte. După ce se dizolvă, aceasta se toarnă într-un castron și se decorează cu ea pișcoturile ce vor fi folosite la ornare. Pișcoturile lasă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, până se întărește glazura. Se scoate tortul din formă și se decorează cu frișcă, fulgi de migdale și pișcoturi.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri