Nucile se prăjesc puțin într-o tigaie și se lasă apoi la răcit într-o farfurie.
Se unge și se tapetează cu făină forma de copt.
Se preîncălzește cuptorul.
Margarina sau untul se toarnă într-un vas de mixat și se freacă spumă, folosind mixerul. Se încorporează zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Se adaugă ouăle - fiecare ou se bate timp de aproximativ ½ minut, folosind mixerul, la viteza cea mai mare. Se adaugă și se încorporează făina, praful de copt și nucile.
Se toarnă aluat în formă și se nivelează. Se introduce forma la cuptor, în partea de jos a acestuia.
Durată de coacere: 55 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Prăjitura se lasă la răcit în formă, timp de 10 minute, apoi se desprinde din aceasta și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Se taie ¼ din blat. Se îmbină apoi cele două părți, a.î. să se obțină forma unei mașini de pompieri. Se amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie, iar cu 1 lingură din glazura astfel obținută se lipește „cabina" mașinii. Două din grisinele învelite în ciocolată se taie în 6 părți egale. Din aceste bucăți și alături de alte două grisine se formează „scara" pentru mașina de pompieri. Grisinele se lipesc cu glazura de zahăr și suc de lămâie. Doi dintre biscuiții cu jeleu de portocale se lipesc cu restul de glazură, unul peste celălalt.
Se întinde glazura roșie de jur împrejurul prăjiturii. Biscuiții cu unt se fixează pe post de „ferestre" înainte ca glazura să se întărească. Cei 4 biscuiți cu jeleu de portocale rămași se fixează drept „roți". Se întinde unul dintre melcișorii gumați și se lipește de cabină drept „furtun". Se așază apoi cei 2 biscuiți cu jeleu de portocale în spatele mașinii. Între ei și „cabină" se fixează „scara". Se lasă glazura la întărit, iar cu ajutorul creioanelor pentru decor se decorează „farurile", „proiectoarele", iar pe marginea laterală a mașinii se scrie numărul de urgență 112.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort