Se spumează untul împreună cu zahărul pudră, sarea, zahărul vanilinat și esența, folosind mixerul, paletele de batere. Se încorporează, pe rând, gălbenușurile. Albușurile se bat spumă, se adaugă și se amestecă zahărul, iar compoziția rezultată se încorporează în aluat. Făina se amestecă cu conținutul plicului de budincă. Amestecul se cerne și se încorporează în aluat, folosind mixerul, paletele de batere.
Aluatul se toarnă într-o formă de copt rotundă, cu inel detașabil (Ø 26 cm), tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Se nivelează, se introduce în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din partea inferioară și se coace.
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul răcit se taie longitudinal de două ori, obținându-se astfel trei foi. Partea de jos se așază înapoi în forma de copt cu inel detașabil.
Frișca lichidă se combină cu zahărul și cu praful de budincă și, amestecând continuu, se fierbe un minut. Budinca astfel obținută se întinde peste prima foaie de blat așezată pe fundul formei de copt. Se mărunțesc și presară căpșunile și se acoperă cu foaia de blat din mijloc.
Frișca lichidă se combină cu zahărul și cu praful de budincă și, amestecând continuu, se fierbe un minut. Budinca astfel obținută se întinde peste a doua foaie de blat. Se mărunțesc și presară căpșunile și se acoperă cu ultima foaie.
Untul și zahărul pudră se spumează, apoi se unge tortul cu această compoziție. Se păstrează circa 45 de minute la rece.
Marțipanul și zahărul pudră se frământă manual pe un blat. Două treimi din cantitate se colorează în galben (intensitatea culorii se alege după dorință) și se întinde într-o foaie groasă de circa 1 cm.
100 de g de marțipan alb se colorează cu cacao și se taie în bucăți mici care se lipesc apoi peste cel galben.
Foaia cu pete astfel obținută se întinde până ce grosimea ajunge la cca 3 mm. În acest fel, petele maro se întrepătrund cu foaia galbenă.
Tortul se acoperă cu această foaie de marțipan.
Restul de marțipan se împarte în mai multe porții care se colorează în roșu, gri, roz sau negru. Din ele se formează „ochelarii", „gurița" și „limba" Paulei cu care se decorează tortul.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort