1. Se bat albușurile până când se formează o spumă consistentă. Se adaugă treptat câte 1 lingură de zahăr și apoi se bat din nou albușurile pentru ca spuma să se păstreze tare. La final se adaugă nuca măcinată și esența de migdale.
2. Compoziția obținută se împarte în două.
3. Pe o hârtie de copt, se desenează pe diagonală, cu un creion, două cercuri cu diametrul de 20 cm.
4. Se așază hârtia în tavă, cu partea desenată în jos. Cu o lingură sau cu un poş, se pune compoziția de bezea astfel încât să se încadreze în limitele cercurilor desenate.
5. Se pune tava în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace conform instrucțiunilor de mai jos.
După coacere, se oprește cuptorul și se lasă foile de bezea la uscat, cu ușa cuptorului închisă.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 70 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 110 °C
1. Smântâna rece se bate timp de 2 minute.
2. Se adaugă zahărul pudră și întăritorul pentru frișcă și se bate până se întărește.
3. Peste prima foaie de bezea se pune jumătate din cantitatea de cremă și fructe. Se pune cea de-a doua foaie, apoi se adaugă restul de cremă.
4. Se decorează cu fructe.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort