Se unge baza tăvii și se acoperă cu hârtie de copt. Preîncălziţi cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se bat ouăle într-un castron, cu mixerul (palete de amestecare), la cea mai mare
viteză, timp de 1 minut până devin pufoase. Presărați zahărul și zahărul vanilinat
și amestecați timp de încă 3 minute. Se adaugă făina cu praful de copt și se
amestecă la cea mai mică viteză. Se nivelează aluatul în tavă. Puneţi tava pe
grătar la cuptor. După se lasă la răcit în formă pe un grătar.
Poziție grătar: în partea de sus
Durată de coacere: 15 Minute
Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar cu numai 90 g
zahăr şi 700 ml suc de portocale. Întindeți budinca fierbinte pe bază și lăsați să
se răcească.
Topiți ciocolata conform instrucțiunilor de pe pachet. Puneți biscuiții cu untuniform pe stratul de budincă şi întindeți uniform ciocolata peste. Daţi la frigiderpână când ciocolata s-a întărit.
Bateți frișca cu 1 plic de gelatină până se întărește. Se amestecă brânza cu 1 plicde gelatină. Se amestecă apoi zahărul, zahărul vanilat și sucul de lămâie. Lafinal, amestecați totul și întindeți uniform peste stratul de ciocolată. Congelațitortul cel puțin 2 ore până când stratul exterior este înghețat.
Se frământă fondantul cu zaharul pudră. Se împarte în bucăți de diferitedimensiuni pentru Soare, Venus, Mercur, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus,Neptun și Pluto. Se colorează cu colorant alimentar.
Dizolvați gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Tocați ciocolata.Aduceți siropul de caramel, zahărul și apa la punctul de fierbere într-o cratiță șifierbeți timp de 3-6 minute. Scoateți oala de pe aragaz și adăugați laptelecondensat. Mai întâi se topește ciocolata, amestecând constant. Apoi se dizolvăgelatina în timp ce se amestecă. Se strecoară amestecul printr-o sită fină într-unbol. Amestecul se separă in patru, se colorează unul cu negru, unul cu verde,unul cu albastru și ultimul cu violet. Se lasă porțiile de glazură să se răcească,dar nu în frigider.
Se scoate marginea tăvii și se pune tortul pe un grătar, apoi cu tot cu grătar sepune pe o tavă mai mare. Turnați glazura oglindă pe suprafața tortului șiîntindeți-o doar vertical (de la stânga la dreapta sau invers) cu un cuțit lung șineted sau o paletă. Întindeți glazura și peste margini. Se lasă puțin să se scurgăexcesul de glazură, apoi se pune tortul pe un platou. Se lasă la temperaturacamerei timp de aproximativ 30 de minute până când stratul exterior s-adezghețat.
Acum se pot plasa figurinele: soarele și planetele, pe orbitele corecte. Presăraţi ornamentele Galaxie Dulce ca elemente spațiale.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort