Coloraţi aproximativ două treimi din fondant turcoaz cu colorantul alimentar
albastru combinat cu puțin colorant verde. Nuanțați restul fondantului cu
colorantul alimentar roșu. Dacă este foarte lipicios, adăugați puțin zahăr pudră.
Tăiați fondantul turcoaz în jumătate, întindeți fiecare jumătate și aplatizați-o
(aproximativ 7 x 5 cm) și modelați-o pentru a forma o ureche mai ascuțită. De
asemenea, tăiați fondantul roz în jumătate, întindeți-l într-un oval și aplatizați-l
(aproximativ 5 x 3 cm).
Puneți fondantul roz deasupra celui turcoaz și apăsați puțin. Urechile sunt apoi
presate împreună în partea de jos. La fiecare ureche de unicorn se pune o
scobitoare în bază. Acest lucru va fixa urechile mai bine în tort mai târziu. Lăsați
urechile să se usuce câteva ore, de preferință peste noapte.
Tăiați și topiți ciocolata albă de menaj pe baie de apă, la foc mic. Ungeți cornetul
de înghețată cu ciocolata topită și stropiți generos cu confetti. Lăsați să se
întărească.
Topiți untul pentru pandișpan și lăsați să se răcească puțin. Așezați în tavă ohârtie de copt. Preîncălziţi cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 175 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 175 °C
Bateți ouăle într-un castron, cu un mixer, timp de 1 minut, până devin spumoase.Se presară zahărul și zahărul vanilat, apoi se amestecă cu mixerul la viteză mare.Se adaugă făina cu praful de copt și se amestecă până se omogenizează, la vitezacea mai mică. Se adaugă untul și se continuă pentru puțin timp amestecarea. Întindeți aluatul în formă și îl puneți pe grătar la cuptor.
Poziție grătar: în partea de sus
Durată de coacere: 40 Minute
Îndepărtați marginea tăvii. Se întoarce pe un grătar tapetat cu hârtie de copt și selasă să se răcească.
Dezghețați zmeura pentru umplutură.
Scoateți cu grijă hârtia de copt de pe pandișpan. Întoarceți pandișpanul și tăiațiorizontal de trei ori. Așezați stratul de jos pe o farfurie de tort și puneți un inelînalt de tort în jurul lui.
Din zmeură se face piure, peste se adaugă iaurtul și sucul de lămâie, apoi seamestecă cu telul. Se adaugă 1 plic de gelatină instant. La final, se adaugăzahărul. Bateți frișca cu 1 plic de gelatină până se întărește și amestecați încrema de iaurt cu zmeură.
Întindeți o treime din cremă peste bază. Se așază a doua bază și se întinde încă otreime din cremă. Așezați al treilea strat deasupra, neteziți crema rămasă peste.Se dă prăjitura la frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Tocați mărunt ciocolata. Aduceți frișca la punctul de fierbere, o luaţi de pe foc șiadăugați ciocolata mărunțită. Se amestecă până se topește. Scoateți o 1/3 dinganache, puneți într-un bol și colorați cu culoarea albastră. Colorați ganache-ulrămas în roz și puneți-l într-o pungă de unică folosință. Lăsați ganache-ul să serăcească.
Îndepărtați inelul de tort. Bateţi frișca. Se amestecă crema de brânză și sucul delămâie, apoi se adaugă și se amestecă gelatina timp de 1 minut. La sfârșit seadaugă zahărul. Se întinde crema pe tort.
Folosiți ganache-ul roz pentru picăturile individuale și lăsați să curgă pemarginea prăjiturii, pe toată marginea. Dacă ganache-ul turcoaz este prea grospentru a fi întins, reîncălziți în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde,turnați peste tort și întindeți. Tortul cu unicorn se ține la frigider până când estegata de servire. Chiar înainte de servire, lipiți urechile și cornul pe tort.
Rețete asemănătoare