Se unge fundul formei de copt și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Cuptor electric: circa 180 °C
Cuptor cu gaz: circa 180 °C
Glazura se mărunțește. Făina se amestecă cu pudra de cacao într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor în afară de glazură și se amestecă cu mixerul cu paletele de batere scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă circa 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Se încorporează scurt glazura mărunțită, apoi aluatul se întinde în forma de copt. Se introduce în cuptor și se coace.
Prăjitura se desprinde din forma de copt, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Siropul de agave se încălzește într-o tigaie, la foc iute. Se adaugă margarina și sub amestecare continuă se topește. În continuare se adaugă băutura de soia și sub amestecare ocazională se fierbe circa 2 minute. Se încorporează arahidele, apoi caramelul şi se lasă să se răcească puțin.
Se desprinde hârtia de copt de pe fundul prăjiturii. Prăjitura se taie în două, pe orizontală. Foaia de jos se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea detașabilă a formei de copt, curățată în prealabil. Se toarnă caramelul și se nivelează. Se acoperă cu cealaltă foaie, apoi se lasă în repaus pentru ca umplutura de caramel să se răcească complet.
Se îndepărtează inelul de tort. Glazura se mărunțește și se topește împreună cu siropul de agave și cu băutura de soia, pe baie de apă. Se amestecă toate laolaltă, cu grijă, apoi lichidul se distribuie peste tort. După dorință se poate decora cu bucăți de arahide.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri