Pentru pregătirea blatului, se amestecă într-un bol musli-ul crocant cu ciocolată, împreună cu 400 ml smântână dulce și se mixează ușor compoziția rezultată.
Pentru umplutură, într-un bol separat, se toarnă cele 2 plicuri de cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată, trufe și rom împreună cu 500 ml lapte rece, urmărind instrucțiunile de pe ambalaj. Se adaugă în amestec și puțină esență de rom, după preferințe, împreună cu 6 linguri de zahăr, apoi se bate bine toată compoziția.
Acum totul este gata pentru a forma un tort mare, folosind toate ingredientele sau se poate împărți totul în jumătate, rezultând două tortulețe mai mici.
Se întinde mai întâi blatul cu musli pe fundul unei forme rotunde de copt cu margine detașabilă (cu diametrul de 20 cm), apoi se așază un rând de umplutură, peste care se presară din loc în loc ornamente fire de cacao și câțiva fulgi de migdale. Se repetă procesul și pentru următorul strat al tortului: blat de musli, umplutură, ornamente fire de cacao și fulgi de migdale.
Se decorează la final, pe deasupra tortului, cu fulgi de migdale, ornamente fire de cacao și cu câteva bucățele de ciocolată neagră, tăiate în pătrate sau romburi.
După preparare, tortul se lasă la frigider peste noapte pentru a se întări. Dacă se dorește să se consume mult mai rapid, timpul minim necesar pentru a sta la frigider este de 3-4 ore.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort