Forma de tort se unge. Se preîncălzește cuptorul.
Aluatul: Pentru pregătirea compoziţiei se bat spumă cu mixerul electric reglat pe treapta cea mai de sus untul sau margarina, zahărul, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile. Se amestecă repede ciocolata topită în compoziţie. Din albuşuri se bate o spumă tot cu mixerul electric la cea mai înaltă turaţie şi manual se încorporează cu grijă în crema respectivă. Împreună cu făina se amestecă praful de copt şi alunele tăiate. Se toarnă apoi compoziţia în forma de tort care a fost unsă şi presărată cu făină, se nivelează, se pune în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Umplutura: Se pregătește crema de vanilie, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu mixerul electric pe treapta cea mai înaltă se bat spumă untul cu zahărul vanilinat, după care treptat se încorporează crema de vanilie. Într-un cornet de cofetărie se pune ¼ din umplutură. În restul de compoziţie se amestecă bine glazura de ciocolată dizolvată şi răcită.
Blatul răcit se taie longitudinal de două ori şi pe fiecare dintre părţi se aplică 2/3 din umplutura de ciocolată. Cu restul de umplutură se ung marginile şi se formează o coamă de leu. Cu ajutorul cornetului de cofetărie în care se află compoziţia de vanilie, se desenează faţa leului.
Glazura se dizolvă conform instrucţiunilor, apoi se taie un mic rulou din care se modelează ochii şi botul. Coama de leu se unge, după plac, cu glazură, cu ajutorul pensulei.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri