Într-un castron se amestecă făina, cacaua, bicarbonatul și se cern. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, laptele și uleiul. Se frământă amestecul repede până se obține un aluat neted și se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină. Se introduce tava la cuptor.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După răcire, blatul se taie cu ajutorul formei rotunde (Ø 5 cm) în 18 colăcei.
Resturile de blat rămase după tăiere se fărâmițează într-un castron și se adaugă gemul și romul, amestecându-se până la obținerea unei compoziții netede. Se ung jumătate din colăcei cu umplutură până la înălțimea de aproximativ 1 cm, apoi pe suprafața umpluturii se pune gem și se acoperă cu restul de colăcei.
Se prepară glazura de lămâie cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se ornează tortulețele.
Tortulețele se pot decora cu ciocolată, flori din marțipan, ornamente pentru decor sau puteți scrie un mesaj de dragoste folosind Creioanele pentru decor Dr. Oetker.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri