Mai întâi se pregătește stratul de jeleu - se înmoaie foile de gelatină într-un vas cu apă rece, timp de aproximativ 5 minute. Între timp, se toarnă sucul de cireșe într-o cratiță mare și se încălzește la foc mic. Se stoarce excesul de apă din foile de gelatină și se pun în cratiță. Amestecând ușor, se încălzește amestecul până când gelatina s-a dizolvat.
Se scurg cireșele, dar se colectează sucul pentru mai târziu. Se adaugă cireșele în cratiță și apoi se toarnă amestecul în vasul de desert cu diametrul de 20 cm. Se pune la frigider și se lasă jeleul să se întărească aproximativ 4 ore.
În timp ce jeleul se întărește, este timpul să preparăm crema; se pun laptele și smântâna într-o cratiță împreună cu pasta de vanilie. Se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc.
Într-un vas de mixare se bat spumă gălbenușurile și zahărul, apoi se amestecă făina de porumb. Se adaugă treptat amestecul de lapte fierbinte și se bate până la omogenizare. Se toarnă crema înapoi în cratița goală și se amestecă la foc mic până se îngroașă - acest lucru poate dura 8-10 minute, aveți grijă să nu fiarbă! Se toarnă într-un castron curat și se acoperă cu hârtie rezistentă pentru a preveni formarea unei pielițe pe suprafața cremei. Se lasă să se răcească.
Odată ce stratul de jeleu s-a închegat, se feliază panettone în felii groase; folosiți un tăietor rotund pentru a tăia cercuri şi așezați pentru a crea 2 straturi de blat deasupra jeleului.
Se amestecă 2 linguri de sirop de cireșe (din siropul colectat) și sherry. Cu acest amestec se stropește panettonele.
Acum este timpul să se prepare crema de mascarpone. Se pun smântâna, mascarpone, zahărul pudră și pasta de vanilie într-un vas de mixare mare și se amestecă laolaltă cu mixerul până se formează moțuri moi.
Odată ce crema s-a întărit, se amestecă puțin, apoi se pune cu lingura peste panettone – cel mai ușor este să puneți crema într-un poș și cu ajutorul acestuia să umpleți cu cremă orice spațiu între panettone.
Se pune smântâna deasupra cremei și se netezește cu dosul unei linguri sau al unui cuțit.
Peste smântână se pun cireșele, se presară coaja de portocală și se presară ciocolată răzuită. Panettone Trifle este acum gata de savurat! Păstrați desertul la frigider până când este gata de servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri