Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, oul, apa și untul sau margarina. Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen.
Frământarea se finalizează manual pe un blat de bucătărie. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de prospețime și se păstrează un timp la rece. Aluatul se întinde în tava unsă.
Se întinde dulceața de caise peste aluat. Untul împreună cu zahărul, zahărul vanilinat și apa se topesc într-un vas, amestecând continuu, până la omogenizarea compoziției. Se încorporează apoi ambele sortimente de alune sau nuci, iar compoziția astfel obținută se lasă să se răcească un pic.
Compoziția se întinde uniform peste aluat. Tava se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 25 - 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tava se scoate pe un grătar de bucătărie, iar prăjitura se lasă să se răcească. Inițial prăjitura se taie în pătrate de 8 x 8 cm, apoi fiecare pătrat se taie pe diagonală pentru a se obține triunghiuri.
Se topește glazura pe baie de aburi într-un vas, până ce se obține o masă omogenă. Cele două vârfuri ascuțite ale triunghiurilor se scufundă în glazură. Se aşază triunghiurile pe un grătar de bucătărie sau pe hârtie de copt și se lasă în repaus până ce glazura se întărește.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri