Rupeți ciocolata albă într-un bol termorezistent şi amestecaţi cu smântâna și untul. Se topește peste o cratiță cu apă fiartă.
O scoateți din apă și puneți coniacul peste cremă.
Într-un castron mic, se pune folie transparentă și se toarnă amestecul de ciocolată în el. Se acoperă și se răcește timp de cel puțin 2 ore până se solidifică.
Scoateți amestecul de ciocolată răcit și aruncați ambalajul transparent. Împărțiți în 16 bucăți și rapid modelați fiecare bucată într-o bilă folosind 2 lingurițe. Se așază pe o tavă, unde punem hârtie de copt; se dă la rece încă 30 de minute pentru a se întări.
Rupeți ciocolata neagră într-un bol termorezistent și topiți-o ca mai sus. Răciți timp de 15 minute.
Luați câte o bilă de ciocolată albă și o tăvăliți în ciocolata topită pentru a o acoperi complet.
Se așază pe o tavă, unde punem hârtie de copt și se presară peste Ornamente din ciocolată.
Repetați procesul până când toate bilele au fost acoperite. Răciți timp de aproximativ o oră, înainte de a le servi.
1 porție = 23g
Rețete asemănătoare
Dulciuri
Dulciuri