Pentru aluat, se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă mierea, sarea, condimentele, uleiul și apa.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen.
Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15 de minute).
Aluatul se scoate din vas, se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se întinde în două foi (turte) ovale (25 x 15 cm). Fiecare turtă se așază în câte o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi se acoperă și se lasă din nou la dospit, la loc călduț, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15 de minute).
Cu degetul se formează adâncituri pe suprafața turtelor, apoi aluatul se unge cu ulei de măsline. Tăvile cu turte se coc pe rând (la cuptoarele cu aer cald se pot coace concomitent).
Durată de coacere: despre 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 220 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Turtele se scot din tavă și se lasă să se răcească pe un blat de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază