Pentru aluat, se topește untul de cocos într-un vas, se lasă să se răcească și să se întărească puțin. Apoi se freacă spumă, cu mixerul, la viteză maximă.
Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea și aroma și se amestecă până când se obține o masă omogenă. Se încorporează ouăle, unul câte unul (se mixează fiecare ou câte jumătate de minut ).
Făina se amestecă cu amidonul alimentar și cu praful de copt, se cerne și se încorporează în compoziție, folosind mixerul, la viteză medie
Se unge și se încinge bine forma de vafe. Aluatul se toarnă în în formă (porții medii) și se întinde ușor. Vafele se coc, până când capătă culoarea brun-aurie, apoi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
În funcţie de preferinţă, vafele se pot decora cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri