Se bat ouăle, se amestecă cu uleiul, iaurtul și mixul pentru waffles până la omogenizare. Aluatul obținut se va lăsa la frigider 10 minute.
Aparatul de vafe se încălzește la temperatură maximă, se ung plăcile cu unt și se coc vafele.
Se scot sâmburii vișinelor, se amestecă amidonul cu zahărul. Într-o cratiță se pun vișinele și amestecul de zahăr și amidon. Se pune pe foc, se amestecă continuu și se lasă să dea în clocot. Dacă sosul este prea gros puteți adăuga 1-2 linguri de apă. Se fierbe la foc mic până se îngroașă ușor.
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Se servesc calde, decorate cu sosul de vișine și înghețată de vanilie.
Într-un vas pentru mixare se adaugă smântâna pentru frișcă și se bate la viteză mică.
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și pasta de vanilie și se bat până devin spumoase. Albușurile se bat cu un praf de sare.
Se încorporează albușurile și smântâna bătută, apoi se adaugă amestecul de gălbenușuri.
Compoziția obținută se pune într-un vas și se dă la congelator penru 2-3 ore, interval în care se amestecă de mai multe ori.
Rețete asemănătoare
Înghețată
Înghețată