Se amestecă ouăle cu zahărul vanilinat, sarea, FInesse și laptele.
Separat se amestecă mixul de Clătitie, praful de copt și amidonul, apoi le încorporăm în restul compoziției, amestecând până la omogenizare. La final adăugăm untul topit, iar aluatul obținut se va lăsa apoi la rece în frigider minim 30 de minute.
Aparatul de vafe se încălzește la temperatura maximă și se coc vafele.
Se scot sâmburii vișinelor, se amestecă amidonul cu zahărul. Într-o cratiță se pun vișinele și amestecul de zahăr și amidon. Se pune pe foc, se amestecă continuu și se lasă să dea în clocot. Dacă sosul este prea gros puteți adăuga 1-2 linguri de apă. Se fierbe la foc mic până se îngroașă ușor.
Este de preferat ca înghețata să se prepare cu o zi înainte sau cu minim 4 ore înainte de prepararea vafelor!
Laptele rece se toarnă într-un vas de mixare. Se adaugă praful de înghețată și se amestecă scurt, cu un mixer cu paletele de batere, la viteză mică. Apoi se bate 3 minute la viteza cea mai mare. Înghețata se transferă într-un recipient de congelare, se acoperă și se păstrează în congelator, cel puțin 4 ore la minim - 18 grade.
Se servesc calde, decorate cu sosul de vișine și înghețată de vanilie.
Rețete asemănătoare
Altele
Altele
Preparare:70 10 porții