Se încălzește aparatul de copt vafe la treapta cea mai înaltă. Sfat: acordați atenție instrucțiunilor de utilizare ale aparatului.
Se freacă margarina spumă într-un vas, folosind mixerul cu paletele de batere. Puțin câte puțin se adaugă zahărul, zahărul vanilat și sarea sub batere continuă până când se obține o masă legată omogenă. Se amestecă făina și praful de copt și se încorporează alternativ împreună cu laptele de ovăz la viteză medie.
Aparatul de copt vafe se reglează la o temperatură medie și se unge. Pentru fiecare vafă se toarnă în aparat circa 2 linguri de aluat care se întinde cu ajutorul unei linguri. Vafele se coc apoi până când capătă o culoare galben aurie.
Vafele se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească sau se servesc calde. După dorință vafele pot fi presărate cu zahăr pudră
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri